Seminar om Barnehagens rom – som ble til en revitalisering av nettverket Barn og Rom.

av Cathrine Melhuus fra UiA

Torsdag 02.12.10 ble seminaret Barnehage-Rom  avholdt på Høyskolen i Vestfold. Seminaret var finansiert av NFR prosjektet ’Places for learning, care and growth’.

Det var 15-16 engasjerte deltakere fra Dronning Maud, Sintef, NTNU, HiT, HiO ,UiA og ikke minst HiVe, som også var vertskap.

Alle deltakere la frem interessante forskningsprosjekter knyttet til temaet barnehagens rom, med vinkling på barns opplevelse av rom og barnehagens organisering av rom. Prosjekter utfordrer den pågående debatt om åpen barnehage- ved å stille spørsmål om etableringer av åpne barnehager er et så stort og vågalt eksperiment slik det kommer frem i mediene?

Bør en heller stille spørsmålet – hvor ligge mulighetene i en slik organisering? Også et prosjekt knyttet til uteområdets læringspotensiale for skolen ble lagt frem. Dramafaget ble løftet frem som et fag som forholder seg til rommet på en slik måte at det kan forstyrre rommets vanlige oppbygning- herlig for barn! Så fikk vi frem begrepene hovedrom, mellomrom og bakrom, som var gode metaforer for mer enn barnas steder for lek!

I oppsummeringen kom det frem at alle så forskning på barn og rom som et felt i stor utvikling, og flere skulle legge inn søknader til NFR’s 2020 program.

Vi satte så pris på å utveksle prosjekter, tanker og ideer rundt dette temaet at gruppen ble enig om å revitalisere nettverket Barn og rom, med det mål å møtes minst 1 g i året for videre gjensidig forskningsutveksling, gjennom workshops og seminarer. Heidi Olsen, bibliotekar ved HiVe vil ta ansvaret for å drifte gruppens blogg – og det vil etableres et nettsted for nettverket. Så velkommen til spennende faglig utveksling!

Og takk til prosjektets ledelse igjen for en fin samling!

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Kommentarer

  • Inger Birkeland  On 06/12/2010 at 09:29

    Jeg vil også gjerne takke for et godt og velorganisert seminar som åpnet for mye spennende samarbeid i tida framover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: