To av nettverkets forskere involvert i nytt prosjekt

Av Ellen Beate Hansen Sandseter (DMMH)

Ellen Beate Hansen Sandseter (DMMH) og Monica Seland (DMMH) fra forskningsnettverket Barn og Rom skal sammen med NTNU Samfunnsforskning AS gjennomføre forskningsprosjektet ”Barns opplevelse av medvirkning og trivsel i barnehagen” på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.

Prosjektet er ikke et rent Rom-prosjekt, og har som hovedmål å undersøke spørsmål som: Hvilke faktorer bidrar til å skape trivsel og mistrivsel hos barn i barnehagen? Er det samsvar mellom barnas, foreldrenes og ansattes oppfatning av barns trivsel i barnehagen. Hvordan opplever foreldrene medvirkning og involvering i barnehagens virksomhet?

Likevel har prosjektet et særlig fokus på om det fysiske miljøet i barnehagen (ute og inne) kan være en avgjørende faktor for barns trivsel/mistrivsel og mulighet til medvirkning. Dette var noe av det Kunnskapsdepartementet trakk frem som særlig positivt ved søknaden fra NTNU/DMMH, i tillegg til at et fokus på de minste barna også slo ut positivt i følge tildelingsbrevet.

Metodene som skal benyttes i prosjektet er elektroniske spørreskjema til ansatte og foreldre i 18 utvalgte barnehager i Sør-Trøndelag, samt observasjoner av de minste barna (1-3 åringer), gruppeintervju med 4-6 åringer, og strukturerte intervjuer (som registreres i et elektronisk spørreskjema) med 4-6 åringer. Ellen Beate og Monica har hovedansvar for all datainnsamling med barna. Med oss har vi også tre masterstudenter fra DMMH som forskningsassistenter.

Prosjektet er så vidt i gang og datainnsamlingsverktøyene er snart ferdig utviklet. Datainnsamlingen skal i hovedsak foregå i mars, og rapporten skal være klar til overlevering til Kunnskapsdepartementet medio juni.

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: